28. julij – 29. julij 2018

V zadnjih dveh sezonah smo že obdelali lep del Slovenske planinske poti, prečili Pohorje in čez Uršljo, Smrekovec in Raduho prišli do Solčave. Nadaljevali bomo v Robanovem kotu.
1.dan sobota: Odhod ob 4:00 h z avtobusne postaje v Ajdovščini, prevoz z osebnimi avtomobili, potniki povrnejo strošek vozniku. Ob 7 h bomo pričeli s hojo v Robanovem kotu in se v dobrih 4,5 urah po zavarovani poti povzpeli na Korošico, koča je pogorela, na voljo je voda. Sledi uro in pol vzpona na vrh Ojstrice, iz Robanovega kota 6 h vzpona in 1700 višinskih metrov. Z vrha Ojstrice se bomo spustili na Škarje in naprej po grebenu preko Planjave do Kamniškega sedla, kjer bomo prespali. Z Ojstrice je 4 ure hoje in 500 višinskih metrov. Skupaj bo prvi dan pomenil 10 ur hoje s preko 2000 višinskimi metri. Hodili bomo počasi vendar vztrajno.
2. dan: Zjutraj bomo nadaljevali proti Turski gori do katere nas čaka 2 h 15 min vzpona. Sledil bo zelo zahteven spust skozi Turški žleb na Okrešelj in v dolino. Pri Slapu Rinka nas bo čakal organizirani prevoz, ki nas bo zapeljal do avtomobilov.
Oprema: obvezna čelada, pas in samovarovalni komplet. V obeh dneh se bomo veliko časa gibali po zelo zahtevnih nadelanih poteh.
Kondicija: potrebna je dobra kondicija in uhojenost
Stroški: povrnitev stroška vozniku avtomobila, spanje na Kamniškem sedlu po ceniku, prevoz s cilja do avtomobilov (cena bo znana naknadno), drugih stroškov ni.
Prijave: ozbej.marc@gmx.com in 051 245 159 (SMS) do četrtka 26.7.2018 do 21.00 h.
Za izvedbo take ture, ki je zaradi trenutno zaprte koče na Korošici velikopotezna je potrebno zelo stabilno vreme. V kolikor tega ne bo, bomo pohod preložili ali pa prilagajali vremenu.

Vodnik: Ožbej Marc

Pin It on Pinterest

Deli dogodek.

Delite to objavo s prijatelji!