Po SPP 4: LEDINE – RINKA – SKUTA – COJZOVA K. – GRINTOVEC – KOČNA – ČEŠKA K. – JEZERSKO

Datum: petek 19.07. do nedelja 21.07.2019

Nadaljujemo po Slovenski planinski poti. Tokrat so na vrsti prvaki Kamniško savinjskih alp in lov na 7 žigov. Prevladujejo zelo zahtevne planinske poti.

Petek 19.07.2019 ob 16:30 h odhod iz Ajdovščine z osebnimi avtomobili na Jezersko. Ob 18:30 h pričnemo s hojo na Kranjsko kočo na Ledinah, kjer bomo prespali. Vzpona je za dve uri.
Sobota 20.07.2019: S Kranjske koče na Ledinah se bomo po zavarovani poti povzpeli na Koroško Rinko in potem naprej na Skuto (do tu 04 h 30 min), če bo volja bomo prečili še Dolgi Hrbet in se spustili na Cojzovo kočo na Kokrskem sedlu, kjer bomo spali. Preko celega dne bomo zložno hodili 8 h.
Nedelja 21.07.2019: S Kokrskega sedla se najprej vzpnemo na Grintovec, sledi vzpon na Kočno (do tu 4 h 30 min) in tehničen spust na Češko kočo na Spodnjih ravneh in naprej na Jezersko do avtomobilov. Preko celega dne bomo zložno hodili dobrih 8 ur.

Obvezna tehnična oprema: čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet, pomožna vrvica in ena matičarka, rokavice.


Zahtevnost: Tura je tehnično zelo zahtevna in terja suvereno gibanje na zahtevnih plezalnih poteh ter dobro kondicijsko pripravljenost. Hodi se zložno in preudarno.

Stroški: prispevek za organizacijo in zavarovanje vodnikov 20 EUR, voznikom se povrne stroške prevoza, spanje in drugi stroški na kočah po ceniku koč, spanje od 11 EUR naprej.

Vodnik in informacije: Ožbej Marc, ozbej.marc@gmx.com, 051 245 159

Število mest je omejeno s številom vodnikov, ki jih lahko zagotovimo glede na zahtevnost poti in glede na strukturo udeležencev. Vodnik si pridržuje pravico, da zavrne udeleženca za katerega meni, da ni ustrezno pripravljen ali opremljen. Tura terja odlično vreme sicer bo prestavljena. Obvezno članstvo v enem od društev PZS.

 

Pin It on Pinterest

Deli dogodek.

Delite to objavo s prijatelji!